2020-09-12 20:17:09• hírek • Bajnai Botond

Győzelemmel kezdte Liga 3-as szereplését a Szatmárnémeti VSK (Fotógaléria)

A szerző felvételei
A szerző felvételei

Két kihagyott büntető ellenére is győzni tudott hazai pályán a Szatmárnémeti VSK, a Liga 3-as labdarúgó idény, X. csoportjának nyitófordulójában.

A találkozót megelőzően a csapatok egy perces néma csönddel tisztelegtek a héten elhunyt Czine Sándor, a VSK sportigazgatójának emléke előtt.

Nehezen indult a mérkőzés a szatmári legények számára, és ugyanilyen nehezen találtak fogást a vendég besztercei Unu Fotbal Club Glória védelmén: kapura tartó lövésig is alig jutottak a fiúk az első játékrészben. A 25. percben a vezetést is megszerezte a vendégcsapat, Sandu Bococi révén.
A hazai gárda hamar egyenlíthetett volna, viszont Zsiga Ervin büntetőjét védeni tudta a Glória kapusa.

Kivédte a Gloria kapusa Zsiga Ervin büntetőjét

Az első félidőben továbbra is a beszterceiek domináltak, de komoly helyzetet a gólt követően már ők sem tudtak kialakítani. Mindkét csapat két-két kapura lövésig jutott.

A második játékrészben mintha egy teljesen más VSK jött volna fel a pályára, a csereként beálló Raul Ziman első labdaérintésével a 49. percben kiegyenlített. Nem sokkal később, a 65. percben ismét büntetőhöz jutott a VSK, ezúttal pedig Florin Chitaș állt a labda mögé, aki nem hibázott (2–1). A 75. percben Barth Kevin is betalált, méghozzá fejjel egy szögletet követően (3–1), majd három perccel később Raul Ziman duplázni tudott (4–1). A 82. percben a Glória is szerzett még egy gólt: Claudiu Meșter talált be a VSK kapujába (4–2), majd egy perccel később ismét a hazai csapat jutott büntetőhöz, amit Gabriel Cădar rontott el.

Az végeredmény tehát maradt a 4–2-es VSK győzelem, úgy hogy a hazaiak, az első félidőben még vesztésre álltak, és két büntetőt is kihagytak a mérkőzésen, ami meg kell hagyni nagy luxus, még egy Liga 3-as találkozón is. 

Florin Chitaș (sárga mezben) a védők gyűrűjében

A mérkőzést követően Ritli Zoltán, a szatmári csapat vezetőedzője is értékelte a találkozót. Elmondta, hogy az első félidőben tetten érhető volt a csapat fiatal játékosainak izgalma és megilletődöttsége, melyet a felsőbb ligában való élmény válthatott ki belőlük. Az első kapott gólt is egy védelmi hibának könyvelte el, viszont összességében kiegyenlített első félidőt látott. „Úgy gondolom szükség volt egy kapott gólra, hogy a második félidőben megmutatkozzon a csapat valódi értéke és ereje. Mivel veszteni valónk nem volt, szünetben új taktikát beszéltünk meg a csapattal, ami be is vált. Az akarásnak, és a szervezett csapatjátéknak köszönhetően pedig egy megérdemelt győzelem született. Gratulálok a csapatnak, hiszen sok fiatal játékos alkotja a keretet, akikkel igyekszünk mérkőzésről mérkőzésre jobb játékot produkálni. A cél, hogy ebben az idényben a bennmaradás mellett fejlődjön a csapat, nőjön a játékosok önbizalma és értéke.” – fogalmazott a csapat trénere.

Szatmárnémeti VSK – Unu Fotbal Club Gloria Beszterce 4–2 (0–1).

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: